Inbjudan till Riksstämman 2023

Gruppbild på alla deltagare under Riksstämman 2021

Inbjudan till Unga med Synnedsättnings riksstämma 2023 den 29 juni till 2 juli, i Växjö 

SNABBINFO:

Vad: Riksstämman 2023.
När: torsdag till söndag den 29 juni till 2 juli 2023.
Var: Växjö, Quality Hotel Royal corner.
Deltagaravgift: 400 kr.
Sista anmälningsdag: 1 maj.
Anmälan: https://forms.office.com/e/e4FVUePFzs

Nu är det dags att anmäla sig till årets höjdpunkt för oss som är medlemmar i US, Riksstämman 2023!

Här får du möjligheten att göra din röst hörd på vårt årsmöte samtidigt som du får träffa nya och gamla vänner från hela landet. Viktiga diskussioner om US framtid varvas med tid till att umgås och ha kul med varandra.

Under årsmötet väljs en ny styrelse, valberedning, vi ser tillbaka på året som gått och blickar framåt genom att anta verksamhetsplan och budget för 2024. Under helgen kommer det också finnas tid för att hänga med vänner, spela spel eller annat kul som du vill hitta på när du träffar US:are från hela landet.

I år går Riksstämman av stapeln i Växjö torsdagen den 29 juni till söndagen den 2 juli. Om du inte kan komma förrän på fredagen så funkar det, årsmötet kommer att starta på fredag efter lunch.

 

På Riksstämman 

Om det är första gången du är på Riksstämman kan du få kontakt med en fadder, en US:are som varit med förut. Berätta då det i din anmälan. Din fadder sitter bredvid dig på årsmötet och utöver planeringsgrupp och personal på plats så svarar hen gärna på dina frågor och hjälper dig till rätta. Vi har med oss ledsagare under aktiviteten som kan stötta dig vid behov.

Kom ihåg att all US-verksamhet är alkohol- och drogfri och att mobbning och trakasserier inte är accepterade. Den som bryter mot detta kan komma att skickas hem tidigare.

För frågor kan du kontakta kansliet, genom att mejla info@ungsyn.se

 

Inför Riksstämman – glöm ej 1 maj! 

Den 1:a maj är det magiska datumet du ska minnas när du tänker på US och Riksstämman. Det är den första maj som är den sista anmälningsdagen, den sista dagen att skriva motioner till årsmötet eller att kandidera eller nominera någon till förtroendevald i riksorganisationen.

Nedan kommer mer information om att: anmäla sig till riksstämman, skriva en motion, och vad och hur man kan kandiderar eller nominera till för olika roller i US Riks.

 

Anmälan till Riksstämman 

Du anmäler dig till Riksstämman genom att fylla i formuläret här: https://forms.office.com/e/e4FVUePFzs Om du behöver hjälp med hur du fyller i din anmälan kan du kontakta US rikskansli: 076-539 92 77 eller info@ungsyn.se

Deltagaravgiften är 400 kr och då ingår boende, resor, aktiviteter och mat. Om du åker på din första aktivitet med US så är aktiviteten gratis. Du behöver vara medlem i US 2023 för att ha rösträtt på riksstämman.

Du kan betala deltagaravgiften genom att Swisha till 123 354 88 80. I meddelandet ska du skriva in ditt för och efternamn, personnummer och om det gäller medlemsavgift och/eller deltagaravgift till Riksstämman. Sista betalningsdag är 15 maj.

 

Om du ändrar dig eller får förhinder gäller följande. 

Avanmäler du dig före sista anmälningsdagen (1a maj) är det gratis att avanmäla sig. Avanmäler du dig senast två veckor före aktivitetens start får du betala deltagaravgiften (400 kr). Avanmäler du dig mindre än två veckor före aktivitetens start får du betala dubbel deltagaravgift (800 kr).

Undantag kan göras vid sjukdom eller andra extraordinära situationer men föreningen kan komma att begära intyg som styrker din situation. Undantag görs även om det är din första US aktivitet. Är du osäker på om du kan delta vill vi att du meddelar oss det i förväg.

 

Vill du påverka US – skriv en motion! 

Att skriva en motion innebär att du ger ett förslag till årsmötet, det kan vara något du vill att US ska jobba med intressepolitiskt, ett förslag på aktivitet eller så. Du skickar in din motion senast den 1 maj till riksstyrelsen@ungsyn.se

Kom ihåg att din motion ska ha med förslag till beslut och de behöver vara formulerade som att-satser, det kan till exempel vara: ”att US ska jobba för…”, eller ”att US ska ha … med som en aktivitet 2024”. Behöver du hjälp med att skriva en motion så kan du kontakta ditt distrikt för hjälp och råd.

 

För dig som vill kandidera eller nominera till US Riks olika förtroendeuppdrag 

Nedan följer information om hur du själv kandiderar eller nominerar en person till ett förtroendeuppdrag inför riksstämman 2023.

De uppdrag du kan kandidera till eller nominera någon till är: ordförande, styrelseledamot eller valberedning. Du kan också nominera någon till att vara riksorganisationens Verksamhetsrevisor.

Du behöver vara medlem för att vara valbar till riksorganisationens ordförande och styrelse. Som valbar för valberedningsuppdraget behöver du vara medlem i Unga med Synnedsättning eller vara betalande medlem i SRF.

Vi har längre ner i denna text en länk till ett formulär där du själv eller åt någon du vill nominera fyller i alla frågor.

Måndagen den 1 maj är sista dag att fylla i formuläret om du vill att ditt eller en nominerads namn ska finnas med i det skriftliga utskicket av handlingar till riksstämman samt finnas med i det skriftliga förslaget från valberedningen.

Därefter kommer någon av oss eller vi tillsammans inom valberedningen kontakta dig för en intervju där ytterligare frågor ställs till dig som kandidat.

Länk till formuläret för att kandidera eller nominera: https://forms.office.com/e/vy2qPmDH3a

Om du har frågor gällande att kandidera eller nominera någon till förtroendeuppdrag, om du har frågor eller behöver stöd med att själv fylla i formuläret för att kandidera eller nominera till förtroendeuppdrag så kontakta valberedningen.

Vi som sitter i valberedningen är:

Emil Nilsson som sammankallande, Adrian Mikkelsen, Lovisa Axelqvist och Oliwer Rönnelin som ersättare.

Ni når oss på: val@ungsyn.se