Inbjudan till Unga med Synnedsättnings riksstämma 2024 den 4 till 7 juli, i Härnösand 

En stor grupp ungdomar står uppradade framför ett hus. Flera håller i en vit käpp.

SNABBINFO:
Vad: Riksstämman 2024. 
När: torsdag till söndag den 4 till 7 juli 2024. 
Var: Härnösands folkhögskola. 
Deltagaravgift: 400 kr. 
Sista anmälningsdag: 1 maj. 
Anmälan: https://forms.office.com/e/GVyRxew522 

 

Nu är det dags att anmäla sig till årets höjdpunkt för oss som är medlemmar i US, Riksstämman 2024!
Här får du möjligheten att göra din röst hörd på vårt årsmöte samtidigt som du får träffa nya och gamla vänner från hela landet. Viktiga diskussioner om US framtid varvas med tid till att umgås och ha kul med varandra. Under årsmötet väljs en ny styrelse, valberedning, vi ser tillbaka på året som gått och blickar framåt genom att anta verksamhetsplan och budget för 2025. Under helgen kommer det också finnas tid för att hänga med vänner, spela spel eller annat kul som du vill hitta på när du träffar US:are från hela landet.  

I år går Riksstämman av stapeln i Härnösand, torsdagen den 4 juli till söndagen den 7 juli. 

 

På Riksstämman
Om det är första gången du är på Riksstämman kan du få kontakt med en fadder, en US:are som varit med förut. Berätta då det i din anmälan. Din fadder sitter nära dig på årsmötet och utöver planeringsgrupp och personal på plats så svarar hen gärna på dina frågor och hjälper dig till rätta. Vi har med oss ledsagare under aktiviteten som kan stötta dig vid behov. 

Kom ihåg att all US-verksamhet är alkohol- och drogfri och att mobbning och trakasserier inte är accepterade. Den som bryter mot detta kan komma att skickas hem tidigare. 
För frågor kan du kontakta kansliet, genom att mejla info@ungsyn.se 

 

Inför Riksstämman – glöm ej 1 maj!
Den 1:a maj är det magiska datumet du ska minnas när du tänker på US och Riksstämman. Det är den första maj som är den sista anmälningsdagen, den sista dagen att skriva motioner till årsmötet och att kandidera eller nominera någon till förtroendeuppdrag i riksorganisationen.  

Nedan kommer mer information om att: anmäla sig till riksstämman, skriva en motion, och vad och hur man kan kandiderar eller nominera till för olika roller i US Riks.  

 

Anmälan till Riksstämman
Du anmäler dig till Riksstämman genom att fylla i formuläret här: https://forms.office.com/e/GVyRxew522 

Om du behöver hjälp med hur du fyller i din anmälan kan du kontakta US rikskansli: 076-539 92 77 eller info@ungsyn.se

Deltagaravgiften är 400 kr och då ingår boende, resor, aktiviteter och mat. Om du åker på din första aktivitet med US så är aktiviteten gratis. Du behöver vara medlem i US 2024 för att ha rösträtt på riksstämman. Du kan betala deltagaravgiften genom att Swisha till 123 354 88 80. I meddelandet ska du skriva in ditt för och efternamn, personnummer och att det gäller deltagaravgift till Riksstämman. Sista betalningsdag är 15 maj.  Om du ändrar dig eller får förhinder gäller följande. Avanmäler du dig före sista anmälningsdagen (1a maj) är det gratis att avanmäla sig.Avanmäler du dig senast två veckor före aktivitetens start får du betala deltagaravgiften (400 kr).Avanmäler du dig mindre än två veckor före aktivitetens start behöver du betala 800 kr. Undantag kan göras vid sjukdom eller andra extraordinära situationer men föreningen kan komma att begära intyg som styrker din situation. Undantag görs även om det är din första US aktivitet. Är du osäker på om du kan delta vill vi att du meddelar oss det i förväg. 

 

Vill du påverka US - skriv en motion!
Att skriva en motion innebär att du ger ett förslag till årsmötet, det kan vara något du vill att US ska jobba med intressepolitiskt, ett förslag på aktivitet eller så. Du skickar in din motion senast den 1 maj till riksstyrelsen@ungsyn.se 

Kom ihåg att din motion ska ha med förslag till beslut och de behöver vara formulerade som att-satser,det kan till exempel vara: ”att US ska jobba för…”, eller ”att US ska ha … med som en aktivitet 2025”. Behöver du hjälp med att skriva en motion så kan du kontakta ditt distrikt för hjälp och råd.  

 

För dig som vill kandidera eller nominera till US Riks olika förtroendeuppdrag
Nedan följer information om hur du själv kandiderar eller nominerar en person till ett förtroendeuppdrag inför riksstämman 2024. De uppdrag du kan kandidera till eller nominera någon till är: styrelseledamot (på ett eller två år), valberedning och ledamot i trygghetsrådet. Du behöver vara medlem för att vara valbar till styrelseledamot och vara född mellan 1994 och 2014. Som valbar för valberedningsuppdraget behöver du vara medlem i Unga med Synnedsättning eller vara betalande medlem i SRF. För att vara ledamot i trygghetsrådet får du inte vara en del av US samt inte varit medlem i US något år sedan 2014.  

Måndagen den 1 maj är sista dagen att meddela att man vill kandidera till något av dessa uppdrag eller nominera någon annan person till något av dessa uppdrag. Du meddelar att du vill kandidera genom att antingen svara ja, på frågan i anmälningsformuläret, eller genom att mejla valberedningen på val@ungsyn.se 

Därefter kommer någon av oss eller vi tillsammans inom valberedningen kontakta dig för en intervju där frågor ställs till dig som kandidat. Vi som sitter i valberedningen är: Christoffer Tellin som sammankallande, Alicia Pettersson, Angelina Elmström och Emma Lindh, samt Lily-Ann Rosberg som ersättare.  Ni når oss på: val@ungsyn.se